Τα Τσάκρα

Πώς μας επηρεάζουν τα τσάκρα

Η σωστή κατανομή της ενέργειας στα τσάκρα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία μας καθώς το καθένα συνδέεται με συγκεκριμένα όργανα του σώματός μας.

Τα κατώτερα τσάκρα (1 + 2 + 3) σχετίζονται με βασικές λειτουργίες όπως η επιβίωση (1ο τσάκρα), η τεκνοποίηση (2ο τσάκρα) και η δύναμη (3ο τσάκρα), ενώ τα ανώτερα με έννοιες όπως αγάπη, δημιουργία και διορατικότητα.

Τα τσάκρα είναι κέντρα συνείδησης. Είναι εστιακά σημεία ενέργειας που έχουν άμεση, άμεση και βαθιά επίδραση στην καθημερινή μας ζωή. Το συγκεκριμένο τσάκρα όπου η πλειονότητα της ενέργειας της Κουνταλίνι είναι κυρίως εστιασμένη –ή πολωμένη– επηρεάζει τη βασική συμπεριφορά και τις στάσεις σας.

Αυτή η σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς και του κυρίαρχου τσάκρα σας είναι βασική γιατί η ενέργεια λειτουργεί σαν μαγνήτης. Προσελκύουμε συνεχώς δονήσεις στον εαυτό μας που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τα τσάκρα από τα οποία λειτουργούμε. Η Κουνταλίνι Γιόγκα επιτρέπει στην ενέργεια της Κουνταλίνι να ανέβει, εξισορροπώντας και συντονίζοντας όλα τα τσάκρα.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα προετοιμάζει το σώμα να επιτρέψει την “ανύψωση” ώστε να μπορέσετε να βιώσετε την ανώτερη συνείδησή σας. Όταν επέλθει αυτή η ισορροπία των τσάκρα, ενδυναμώνεστε. είστε σε θέση να είστε συμπονετικός, συνειδητός και ικανός άνθρωπος.

Ο Yogi Bhajan δίδαξε για τις λειτουργίες και τις ιδιότητες των οκτώ κύριων τσάκρα, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να μεταμορφωθούμε μέσω της πρακτικής της Κουνταλίνι Γιόγκα.

sign-Muladhara-h40Muladhara 

Τσάκρα No.1 -

Το Τσάκρα της Ρίζας.

sign-Swadhisthana-h40Swadhisthana 

Τσάκρα No.2 -

Το Ιερό Τσάκρα

sign-Manipura-h40Manipura 

Τσάκρα No.3 -

Το τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος

sign-Anahata-h40Anahata 

Τσάκρα No.4 -

Το Τσάκρα της Καρδιάς

sign-Visuddha-h40Vishuddha 

Τσάκρα No.5 -

Το Τσάκρα του Λαιμού

sign-Ajna-h40aAjna 

Τσάκρα No.6 -

Το Τσάκρα του "Τρίτου Ματιού"

sign-Sahashrara-h40Sahasrara 

Τσάκρα No.7 -

Το Τσάκρα του Στέμματος

sign-Aura-h40Aura 

Τσάκρα No.8 -

Το τσάκρα του Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου