Yin

Γιόγκα με αργούς ρυθμούς. Μια πύλη προς έναν τρόπο ζωής γεμάτη περισσότερη χαλάρωση, μεγαλύτερη ενσυνειδητότητα και λιγότερο άγχος.

Ενώ είδη γιόγκα μπορεί να σας ωθούν να ενισχύσετε και να τονώσετε το σώμα σας, η Yin γιόγκα σας προσκαλεί να είστε ακριβώς όπως είστε! Η Yin γιόγκα επικεντρώνεται στο τέντωμα βαθύτερων συνδετικών ιστών, όπως αρθρώσεις, τένοντες και συνεκτικούς ιστούς. Αυτή η βαθύτερη σύνδεση είναι ο λόγος για τον οποίο η Yin Γιόγκα συχνά ονομάζεται “ΓΙΟΓΚΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ”

Είναι μια παθητική πρακτική επειδή εκτελείται ενώ κάθεστε ή ξαπλώνετε με παθητικό τρόπο, χωρίς ενεργοποίηση του μυικού συστήματος. Η βαρύτητα παίζει ρόλο στην ανάπτυξη ενός βαθύτερου τεντώματος ενώ σας επιτρέπει να κρατάτε στάσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Στην Yin γιόγκα αντί να ενεργοποιείτε τους μύες σας για ενδυνάμωση ή να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό για να δημιουργήσετε αντοχή, σας ενθαρρύνουν να χαλαρώσετε και να παραδοθείτε στη βαρύτητα!
Σήμερα η Yin γιόγκα χρησιμεύει ως αντίδοτο στη συχνά γεμάτη άγχος και πολυάσχολη ζωή μας, η οποία συνήθως είναι Yang στη φύση της!

Η YIN YOGA ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Η Yin γιόγκα στοχεύει στις σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές ανησυχίες μας μέσω του βαθύτερου τεντώματος του σώματός μας και της αναπνοής!

Σε γενικές γραμμές, η Yin γιόγκα έχει ένα αργό ρυθμό που ενσωματώνει τις στάσεις/θέσεις με την κινεζική ιατρική. Βασίζεται στις ταοϊστικές έννοιες του γιν και του γιανγκ. Το Γιν είναι η σταθερή, παθητική και θηλυκή καθοδική κίνηση της ενέργειας, ενώ το Γιανγκ είναι η μεταβαλλόμενη, ενεργή και αρσενική ανοδική κίνηση της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Yin γιόγκα, εργάζεστε στο κάτω μέρος του σώματος – γοφούς, λεκάνες, εσωτερικούς μηρούς και κάτω σπονδυλική στήλη – εκτελώντας μια σειρά παθητικών στάσεων διάρκειας στο έδαφος. Αυτό σας επιτρέπει να απελευθερώσετε την ένταση από όλα τα σημεία του σώματος, όπως συνδετικούς ιστούς, αρθρώσεις, οστά, συνδέσμους και συνεκτικούς ιστούς.

Υπάρχουν τρεις βασικές αρχές στην πρακτική. Το πρώτο είναι να βρείτε το όριό σας γνωρίζοντας πώς να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ “χωρίς αίσθηση” και “υπερβολικής αίσθησης” κατά τη διάρκεια μιας στάσης.

Η δεύτερη αρχή είναι να παραμείνετε ακίνητοι.Μόλις βρείτε το όριό σας, θα πρέπει να παραμείνετε ακόμα ακίνητοι προσπαθώντας να επιτύχετε μια διαλογιστική κατάσταση ενώ ακούτε το σώμα σας.

Και τρίτο, κρατήστε τη στάση. Οι αρχάριοι αρχίζουν συνήθως από 45 δευτερόλεπτα έως δύο λεπτά και οι πιο προχωρημένοι μπορούν να φτάσουν έως και πέντε λεπτά ή περισσότερο σε κάθε στάση.

Ψάχνετε για το καλύτερο στυλ γιόγκα για να χαλαρώσετε, να είστε στην παρούσα στιγμή και να αφήσετε την συνήθεια να είστε συνεχώς απασχολημένοι;
Η Yin είναι το ιδανικό είδος γιόγκα για να μπείτε σε μια κατάσταση του νου που θα σας προσφέρει όλη την ισορροπία και τη χαλάρωση που χρειάζεστε στη ζωή σας.

Η Γιν έχει να κάνει με το άνοιγμα καρδιάς, την επίκληση του πρωταρχικού εαυτού και την καλλιέργεια της εσωτερικής ακινησίας. Σε αντίθεση με άλλα δημοφιλή είδη γιόγκα όπως Vinyasa, Ashtanga ή Power, το Yin είναι μια αργή και σταθερή πρακτική που σχεδόν συγχωνεύεται με το διαλογισμό. Η πρόθεση είναι να απελευθερώσει την ένταση από τους βαθύτερους ιστούς του σώματός σας διατηρώντας παράλληλα την πλήρη εστίαση του νου.